Presentació de la Cynthia Fusillo Ross a la inauguració

Deliciós text que aquesta gran artista de Nova York descendent d'irlandesos que va fer en català a la inauguració...


"Benvinguts. Moltes gràcies per venir. Vull fer uns agraïments especials a Ca la Dona, a la  Teresa, la Karol, la Laia, la Maria i a totes les dones que treballen aquí i també a totes les dones que  m'han enviat les seves respostes a la pregunta que els vaig fer.

Aquesta obra està inspirada en un assaig que vaig llegir de Virginia Woolf, UNA CAMBRA PRÒPIA, on en la meva percepció es parla del que necessita una dona per accedir a la seva creativitat i llibertat: un espai propi i suport financer. Prenent la llibertat de jugar amb aquest concepte  he creat aquest espai dedicat a totes les dones que busquen el seu propi i autèntic poder personal.

Es diu que Picasso i Braque van ser els primers artistes  de collage amb les seves obres cubistes.

Però crec que, com les dues artistes feministes, Melissa Meyer i Miriam Shapiro, els primers creadors de collages van ser les dones a caa, retallant fotografies, cusint i aprofitant troços de tela per fer vestits..De fet, es va encunyar un terme "femmage" que inclou collage, assemblage i decoupage..

Estic totalment d'acord amb això.

La manera en què treballo és com la del collage  ... De totes les meves experiències ... i de les matèries que tinc al meu voltant ... És experimental, intuïtiu i veig la vulnerabilidad com una obertura de mi MATEIX per Connectar. Aquí, en aquesta exposició, voldria obrir-me a tu i esperem que trobis alguna cosa que t'hi pugui relacionar.

Moltes gràcies per venir!"