Muralistes

El projecte MURALISTES convida a artistes (sobretot a artistes urbanes) a intervenir el mur d'entrada de Ca La Dona. Es planteja l'espai d'intervenció sigui efímer i que cada trimestre s'aculli el mural d'una artista diferent.

Ets artista muralista? Escriu-nos a mostrafemart@gmail.com
..............................................................................................................................................................................Desembre 2019 Març 2020
ANDREA B-TOY

És una artista urbana que porta pintant als carrers de Barcelona en format plantilla o stencil des de 2002. En la seva obra sempre son protagonistes  les dones amb una clara voluntat de fer un recull visual dels diferents moviments de resistència feminista. 
El seu procés de treball per aquesta obra parteix d’una plantilla que es projecta a la paret en blanc i negre i després l’artista va substituint els diferents jocs de llums i ombres amb colors i tonalitats brillants i policromes. Els colors que normalment utilitza són esprais si es tracta de i plantilles directes, però en aquest cas, al tractar-se d’un interior, ha volgut utilitzar pintures ecològiques que no generen un impacte negatiu sobre el medi ambient.  
El muralisme actualment segueix sent, com moltes arts contemporànies, un terreny on les dones pateixen una representació minoritària. Tanmateix Btoy insisteix en que les artistes muralistes cada cop son més nombroses; això es una mostra innegable de que les lluites feministes tenen el seu efectes desestabilitzador de l’odre hegemònic. Pintar, ser un agent activa de producció cultural és, sens dubte, un acte de resistència contra el paper que el patriarcat ha reservat per a les dones. 
Btoy ens recorda que els actes d’unes generen precedents i referents necessaris, així si una dona pinta al carrer o surt al carrer a exercir la seva llibertat i la seva diferencia a l’hora de veure i representar el món,  també ho faran altres dones. És en aquest punt on troba una inspiració extraordinària en  les dones de Rojava i en el moviment feminista de alliberació kurda. 
El mural que ha creat aquest 2020 per al Projecte FemArt de Ca la Dona vol ser un reconeixement a la lluita de totes les dones que conformen el moviment de resistencia kurda. En aquest cas, és la figura d’una de les noies guerrilleres de Rojava recull en la seva imatge una lluita on les dones és troben a primera fila del conflicte per a defensar una vida digne, amb plens drets pels seus cossos, però també pel seu territori lliure de patriarcat i capitalisme. Així la resistència artística es troba amb la resistència kurda en un acte de visibilització, però també d’acció creadora contra una realitat que ens vol submises i callades. 
Per a Btoy, la sororitat i el treball col·laboratiu també són fonamentals  per la lluita feminista. L’artista vol donar reconeixement al fet que les dones kurdes han decidit agafar les armes per a realitzar una resistència activa precisament contra els efectes de les guerres, quan  els conflictes armats esdevenen el símptoma per excel·lència de l’aliança estructural i perversa entre el patriarcat i el militarisme. 

..............................................................................................................................................................................Novembre 2018
MINA ROMERO

..............................................................................................................................................................................
Novembre 2017
MINA HAMADA


Recupera els murals a l'Arxiu FemArt