Emergêncies

Des del 2019 hem impulsat una residència col·lectiva i un programa de formació amb perspectiva feminista per a artistes en formació. La selecció de les persones participants es fa per mitjà d'una convocatòria oberta a dones, lesbianes, trans i persones no binàries. Durant dos mesos a l’any, els projectes seleccionats disposen de la sala d’exposicions de FemArt per a instal·lar-hi el seu taller.

Al llarg d’aquest temps, les participants podran conversar i aprofundir en els seus interessos artístics i polítics amb artistes contemporànies, activistes feministes i professores de Belles Arts. Amb això es busca afavorir la trobada e intercanvi entre artistes en formació i artistes professionals partint d’un compromís feminista amb la transformació de les estructures de formació, aprenentatge i exposició hegemòniques dins l’àmbit artístic.

L’últim dia del mes, l’exposició s’obre al públic que la pot visitar durant una setmana, durant la inauguració s’anuncia també el nom del projecte guanyador que rebrà una ajut econòmic pel desenvolupament de la seva obra així com la oportunitat de participar com a artista convidada a la Mostra FemArt de l’any següent.

>>Recupera la primera edició: Emergêncies.1