Què fem?

La MostraFemArt 

Cada any es convoca una mostra al voltant d’un tema que té relació amb les inquietuds socials i feministes i amb les preocupacions polítiques de la realitat patriarcal i capitalista que ens toca viure. La mostra està oberta a todes les dones, lesbianes i trans i es convoca anualment.
Les produccions d’aquestes artistes s’exposa i es “mostra” lliure i desactivadora de les pressions i controls que el sistema mercantil imposa a les institucions artístiques i culturals.
El premi de cada mostra es la possibilitat de realitzar una exposició individual a la sala de FemArt.


La convocatòria Emergències

Des del 2019 hem impulsat una convocatòria amb perspectiva feminista per a artistes en formació. Durant un més a l’any, els projectes seleccionats disposen de la sala d’exposicions de FemArt per a instal·lar-hi el seu taller.
Al llarg d’aquest temps, les participants podran conversar i aprofundir en els seus interessos artístics i polítics amb artistes contemporànies, activistes feministes i professores de Belles Arts. Amb això es busca afavorir la trobada e intercanvi entre artistes en formació i artistes professionals partint d’un compromís feminista amb la transformació de les estructures de formació, aprenentatge i exposició hegemòniques dins l’àmbit artístic.
L’últim dia del mes, l’exposició s’obre al públic que la pot visitar durant una setmana, durant la inauguració s’anuncia també el nom del projecte guanyador que rebrà una ajut econòmic pel desenvolupament de la seva obra així com la oportunitat de participar com a artista convidada a la Mostra FemArt de l’any següent.


Una xarxa d’artistes

A FemArt volem auspiciar processos de sensibilitats i pensaments diferents, alternatius, crítics i transgressors i ho hem transmès i expandit mitjançant imatges insubmises i lectures visuals radicals i feministes.
Per això fa ja 25 anys que teixim una xarxa d’artistes que traspassa fronteres i crea una contra-memòria front l’imaginari dominant caracteritzat per l’artista geni, europeu, heterosexual i blanc. El treball compartit, les exposicions col·lectives i l’intercanvi son el principal motor d’aquesta xarxa.


Una arxiva

L’arxiu FemArt és un projecte que treballa per la visibilitat dels projectes artístics amb compromís feminista. Mitjançant l’inter-referència com a eina/resposta cultural per a aconseguir difondre continguts que generin una història de l’art des dels feminismes i les actituds dissidents.
Al llarg dels 25 anys d’existència de la Mostra hem anat generat un arxiu que constitueix la memòria viva i el testimoni de la producció artística contemporània i feminista a la ciutat de Barcelona. La Mostra FemArt es un dispositiu de visibilització al mateix temps que l’arxiu es un espai de treball, d’investigació però també de trobada amb un passat resistent i persistent en la seva lluita pe desactivar el statu quo.


Muralistes

El projecte Muralistes convida a artistes (especialment artistes urbanes) a intervenir el mur d'entrada de Ca La Dona. Es tracta d'un espai d'intervenció efímer que cada trimestre acull el mural d'una artista diferent. Els murals es reculliran en forma de postals col·leccionables que es distribuiran des de Ca La Dona.Un projecte audiovisual en col·laboració amb InsurRECtas, que convida a poetes, rapsodes i raperes dones, lesbianes i trans a improvitzar en el marc de les intervencions del projecte Muralistes.


ExposicionsCuraduria i Projectes formatius

FemArt també disposa d’un espai expositiu que cedeix i utilitza per col·laborar i donar suport a altres projectes artístics que estimulin un circuit alternatiu cultural crític, feminista i antisistema a la ciutat de Barcelona.
Si tens un projecte expositiu o proposta de taller escriu-nos: mostrafemart@gmail.com
FemArt ofereix la itinerància dels seus projectes expositius a sales d'exposicions o centres culturals ja siguin d'entitats, institucions o espais alternatius.