Convocatòria Mostra FemArt 2020-2021

CONVOCATÒRIA TANCADA

Enguany la convocatòria ha sumat 44 candidatures, tot un èxit! El passat dia 15/07/2020 va tenir lloc la reunió del jurat, format per les magnífiques Judit Vidiella, Nancy Garín i Miriam Solà, a més de l'Equip FemArt.

Lxs artistxs i els projectes seleccionats són:

Helena Llopis "NoMo Generation"
Colectivo deria + rectificadora (Trinidad Garcia Espinosa)  "Justicia patriarcal"
Sara Montoya Cardona "Paralel"
Norma Martínez "Origen del virus"
Sofia Kasser i las Zebras "8 horizontes"
Blanca Gotor Carrasco "El churrasco man"
Marta Mansilla "Safe dams please"
Graham Bell tornado (Colectivo: La Erreria House of Bent) "Construyendo Consuelo"
Col·lectiu FemLab "MISOGIDRAMINA"
Alexandra Garcia Pascual "Imagina que caes"
Nani Miras "Good bye Kitty"
Fils Feministes (Eva Cruells, Joana García Grenzner, Diego Marchante, María Zafra) "Mal de archiva"
Xeito Fole "Desinstitución"
Adriana SK "+100 likes"
Cynthia Fussillo "Guerrilla at home"
Marta de los Pájaros "Fora de camp"
Las Migras de Abya Yala "EN RESISTENCIA"

La institució art no només "s'institucionalitza" en entitats com els museus i s'objectualitzen en obres d'art. També s'interioritza i s'incorpora en les persones. - Andrea Fraser, 2016

Aquest any 2020, la Mostra FemArt proposa, dialogant amb el fil de treball de l'artista Andrea Fraser i la seva "crítica institucional", reflexionar visual i plàsticament al voltant d'un terme que condensa i, al mateix temps, dilueix un entramat complex de discursos i pràctiques difícils de delimitar: "La Institució Art".

Nosaltres creiem que és un risc confondre la “Institució Art" amb les pràctiques que generen art. El fet que sigui el sistema patriarcal-capitalista avui qui auspicia, promou i assegura la continuïtat de les institucions artístiques, ens ha de fer qüestionar si efectivament és possible fer-ne des de dins, un ús revolucionari, rebel o alternatiu.

Els feminismes en sabem molt de tot això, ja que tota la nostra pràctica personal, política i creativa s'ha produït sempre fora, resistint i persistint des de l'exili obligat que les institucions dominants han dissenyat per a nosaltres. Som també els feminismes qui hem portat a terme una crítica més directa, global, transversal i sistemàtica als processos que les legitimaven.

Avui i ara, l'any 2020, en aquestes estem: travessades per les institucions, la família, el patriarcat, la governança, l'Estat, la Nació, però amb l'experiència i la saviesa que per existir, en millors condicions que les actuals, hem d'emprendre una lluita en la qual siguin els nostres desitjos i objectius els que travessin aquestes mateixes institucions. És, però, en aquests moments crítics quan més es pot observar que són les institucions les que ens necessiten per sobreviure. Hem estat posades en valor pels seus interessos, però ara som nosaltres les que establirem el valor de les institucions. Ja no sols ens necessiten per sobreviure, sinó que ara som imprescindibles perquè segueixin bategant. En nosaltres està si les deixem viure o simplement les deixem...

Femart us convida a materialitzar i compartir visual i plàsticament les vostres relacions eròtiques i
traumàtiques, les experiències d'amor-odi amb les institucions que ens travessen i que tan sovint ens
sedueixen com de cop ens maltracten i ignoren.